گام به گام فصل اول فیزیک یازدهم شامل حل تمرین ها، جواب فعالیت ها و پاسخ تمامی پرسش ها و مساله های فصل اول ( کاملا رایگان و مطابق با کتاب درسی)
فیزیک یازدهم تجربی در سه فصل تالیف شده است. در این صفحه گام به گام فصل اول فیزیک یازدهم با عنوان الکتریسیته ساکن در اختیار شما یازدهمی ها قرار گرفته است.
این گام به گام با کتاب درسی امسال یعنی سال تحصیلی99-1400 همخوانی دارد و پاسخ تمامی تمرین ها، فعالیت ها و جواب پرسش ها و همچنین مساله های آخر فصل را می توانید در آن بیابید.
فصل اول فیزیک یازدهم تجربی و فیزیک یازدهم ریاضی تقریبا یکسان است. بنابراین اگر یازدهم ریاضی هستید، بازهم این گام به گام به کارتان خواهد آمد.
برای آنکه از کیفیت فایل دانلودی مطمئن شوید جواب اولین پرسش، اولین تمرین ، اولین فعالیت واولین مساله موجود در فصل اول به صورت نمونه در ادامه این متن آورده شده است.
پس از دانلود فایل نظر خود را در خصوص محتوای ارائه شده در این صفحه و همچنین کیفیت فایل دانلودی با ما در میان بگذارید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است.
سوال: چرا وقتی روکش پلاستیکی را روی یک ظرف غذا میکشید و آن را در لبه های ظرف فشار میدهید، روکش در جای خود ثابت باقی میماند؟
جواب:بسته به اينكه روكش پلاستيك را پيش از كشيدن بر روي ظرف غذا از رُلپيچ آن جدا کرده یا مستقیما روی ظرف غذا بکشیم، پاسخ ها متنوع خواهد بود.وقتی روكش پلاستيكی را روي ظرف غذا می كشيم بر اثر تماس نزدیک دو جسم، بار در فرآیندی موسوم به الکتریسیته دار شدن تماسی بین دو سطح منتقل میشود. مثلا ممکن است پوشش پلاستیکی بخشی از الکترون های روی لبه را به سمت خود بکشد و آن بخش را باردارِ مثبت کند. آنگاه پوشش که دارای بارمنفی است و لبه که دارای بار مثبت است، یکدیگر را جذب خواهند کرد.
جواب پرسش 1-1 تنها به صورت نمونه در اینجا آورده شده است. برای دریافت جواب بقیه پرسش های فصل اول فایل گام به گام این فصل را از انتهای صفحه دانلود کنید.
سوال:عدد اتمی اورانیوم Z= 92است. بار الکتریکی هسته اتم اورانیم چقدر است؟ مجموع بار الکتریکی الکترونهای اتم اورانیم (خنثی) چه مقدار است؟ بار الکتریکی اتم اورانیم (خنثی) چقدر است؟
جواب: عدد اتمی تعادا پروتون های هسته است و بنابراین بار الکتریکی هسته اتم برابر است با:
اتم اورانیوم به همین تعداد الکترون دارد که مقدار آن منفی مقدار بالا می شود، بار الکتریکی اتم اورانیوم (خنثی) مجموع این دو بار و بنابراین صفر است.
جواب تمرین 1-1 را تنها به عنوان نمونه در این بخش آورده ایم. برای دیدن جواب سایر تمرین های این فصل، حل تمرین الکتریسیته ساکن را از انتهای مطلب دانلود کنید.
سوال: مطابق شکل، دو نی پلاستیکی را از نزدیکی یک انتهای آنها خم کنید و پس از مالش دادن با پارچهای پشمی نزدیک یکدیگر قرار دهید. اگر نیها به خوبی باردار شده باشند، نیروی دافعه آنها را میتوانید به وضوح بر روی انگشتان خود حس کنید.
جواب: در این فعالیت جالب است از دانش اموزان بخواهید که بکوشند نی ها را از انتهای بالایی به هم تماس دهند. در آن صورت درخواهند یافت که نمی توانند آن ها را بیشتر از فاصله ای به هم نزدیک کنند.
جواب فعالیت 1-1 به عنوان نمونه آمده است. برای دیدن جواب بقیه فعالیت های فصل اول ، حل تمرین این فصل را از بخش انتهایی صفحه دریافت کنید.
سوال1: یک میله پلاستیکی را با پارچه پشمی مالش میدهیم. پس از مالش، بار الکتریکی میله پلاستیکی -12/8nCمیشود.
الف) بار الکتریکی ایجاد شده در پارچه پشمی چقدر است؟
ب) تعداد الکترونهای منتقل ٔ شده از پارچه ٔ پشمی به میله پلاستیکی را محاسبه کنید.
جواب:
بخش الف) بار الکتریکی به همان اندازه ولی مثبت می شود.
بخش ب) با توجه به q=ne از اینجا می توانیم تعداد الکترون های منتقل شده را بیابیم.
برای مشاهده جواب بقیه پرسش های و مساله های فصل یک فایل زیر را به رایگان دانلود کنید.
خیلی عالی بود دمتون گرم واقعا این سایت عالیع ممنون از شما
سلام من هميشه از محتواهاي شما استفاده ميكنم يعني به جرئت مي تونم بگم بهترين سايت از بين بقيه شماييد ممنونم واقعا
من واقعا توی سیایتا خیلی نظر نمیدم.ولی این جا میگم همکلاسی بهترین سایت برای درس هاست. ممنون
بخدا این ستاره هایی که پایین واس امتیاز دادن گذاشتین خیلی کمه نسبت به لطف و زحمتی که شما عزیزون میکشین